Groei met ons mee!

Word nu lid

Coming Out Day

Deelname aan de Regenboogalliantie en bijdragen ‘Coming Out Day’

 

Haarlemmermeer werd eind 2019 formeel regenbooggemeente!

We zetten daarmee ons diversiteitsbeleid nog intensiever voort in de komende jaren.

Graag vragen we ook uw medewerking om ervoor te zorgen dat lhbti’s, lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, en transgender- en intersekse -personen zich in onze gemeente meer welkom en veilig voelen.

Wij gaven de afgelopen jaren al uiting aan lhbti-vriendelijk handelen door onder meer de aanleg van een regenboogvlak in hartje Hoofdorp en de organisatie van ‘Coming Out Day’, samen met Team Sportservice en sportverenigingen. We hesen ook de regenboogvlag, samen met enkele sportverenigingen, vele dorps- en wijkraden en bij dorpshuizen en wijkcentra van Maatvast.

De gemeente vraagt ook úw medewerking om aan te sluiten bij deze Regenboogalliantie.

Die bestaat op dit moment uit MeerWaarde, MEE, Maatvast, GGD Kennemerland, Team Sportservice, de politie Kennemerland/Haarlemmermeer, Bureau Discriminatiezaken, het COC, het JongerenInformatiePunt, het Cultuurgebouw, Cordaan, en van de Haarlemmermeerse schoolbesturen het Samenwerkingsverband Passend onderwijs, de Montessori Vereniging en het NOVA College voor het voortgezet onderwijs, en Jong Leren en SOPOH voor de basisscholen, naast het netwerk van organisaties voor kinderopvang.

Wij voeren in de periode 2020-2022 met elkaar de Regenboogagenda uit. Met gerichte acties in activiteiten voor ontwikkeling en ontmoeting, veiligheid en weerbaarheid dragen we zo allemaal ons steentje bij aan sociale acceptatie van lhbti’s.

Ook ú kunt op verschillende manieren uiting geven aan uw betrokkenheid door:

u als partner aan te sluiten bij onze Regenboogalliantie om met elkaar de Regenboogagenda uit te voeren, waarvoor we op 9 oktober een convenant ondertekenen en ook de regenboogvlag hijsen voor het hele weekend van 9 – 11 oktober en/of met een bijzondere activiteit deel te nemen aan de internationale ‘Coming Out Day’ in of voorafgaand aan het weekend van 10-11 oktober, met gebruik van kleurrijke materialen en/of al onze uitingen te delen via úw sociale media en/of met uw eigen goede idee aan de slag te gaan.

Met het hijsen van de vlag geeft u uw steunbetuiging aan lhbti’s.

Wij denken dat het zinvol is om in iedere organisatie het gesprek te openen over dit thema.

Het raakt onze rol als werkgever, hulp- of dienstverlener, ordehandhaver, voorlichter, vormer of (mede) opvoeder. Als alliantiepartner vragen wij u vanaf vandaag in en met uw organisatie

zichtbaar te werken aan sociale acceptatie van lhbti’s.

 

Via de link kunt u uw contactgegevens, wensen en ideeën aangeven voor uw deelname aan de Regenboogalliantie en te bestellen materialen. We bieden u graag een welkomstpakket aan met polsbandjes, aanvoerdersbanden en regenboogveters, bruikbaar om zichtbaar te dragen.

De gemeente stelt deze materialen en de regenboogvlag gratis ter beschikking aan uw organisatie, en de vlag ook in beperkte oplage aan inwoners. We ontvangen graag uw formulier of uw reactie op het volgende emailadres: regenboog@haarlemmermeer.nl. Via dit mailadres kunt u ook onze Regenboogagenda 2020-2022 opvragen.

Wij gaan na ontvangst van alle reacties aan de slag met het maken van afspraken en het bestellen en doorleveren van regenboog-materialen. Heeft u in vorige jaren ook al materialen besteld? Gebruikt u ze dan vooral opnieuw, juist in dit weekend. En bestelt u gerust bij.

De organisatie van ‘Coming Out Day’ is nog in volle gang, onder meer voor een bijzondere gymles op basisscholen maar ook voor sportieve activiteiten op de sportvelden in het weekend, naast culturele uitingen in de Bibliotheek. U kunt ervan uitgaan dat Haarlemmermeer van 9 tot en met 11 oktober 2020 kleurrijk in het teken staat van acties van diverse partners van de Regenboogalliantie!

Samen bekennen wij in Haarlemmermeer meer kleur. In Haarlemmermeer mag je jezelf zijn!