Groei met ons mee!

Word nu lid

Kerst en winter rond het Fort

18 en 19 december, van 13-17:00

In december staat het Fort van Hoofddorp in het licht. Het hart van de Haarlemmermeer met als centraal punt de observatiekoepel van het fortgebouw, is vanaf 1 december tot en met de kerstvakantie extra zichtbaar door de tijdelijke lichtpunten die in de avonduren branden. Waar oorspronkelijk de ophaalbrug stond zijn de oude pijlers aangelicht, evenals het fortpad welke je langs de observatiekoepel naar de Wilde Tuin en het Openluchttheater brengt.

Op 18 en 19 december staat het forteiland in het teken van de winter en kerst. Kleinschalige activiteiten, binnen en buiten. In samenwerking met de Zandtekenaar, beeldend kunstenaar Mika Vonderen en vrijwilligers van het fort kunnen kleine lichtpuntjes en kerstkaarten gemaakt worden in het restaurant van Fort NOXX.
En, beleef het zelf: kerstliedjes door lokale koren op het voorplein, De Zandtekenaar tekent het kerstverhaal in zand in de feestzaal, luister het gloednieuwe speciaal voor het fort geschreven kerstverhaal gesitueerd op het Fort van Hoofddorp, geïnspireerd op bekende kerstverhalen, met muziek van Zangschool Hoofddorp (podcast tijdens je wandeling over het Winter-Fort-Eiland). En dat allemaal onder het genot van gluhwein, warme choco, marsmallows en oliebollen van Fort NOXX.


Kerstvoorstelling van De Zandtekenaar: om 14:00 en 16.00 uur (tussendoor tekent zij portretten van de bezoekers ­ leuk om als kerstkaart cadeau te doen! ­ of zandteken je eigen kerstkaart aan de knutseltafel)

TIP ­ bezoek ook de foto-expositie ‘Gezichten van Haarlemmermeer’ tijdens reguliere openingstijden van onze horeca Fort NOXX,
of schrijf je in voor een Meet&Greet met fotograaf Karin K. (14:00 en 15:00).

Het fort is toegankelijk met de Corona-CheckApp en geldig legitimatiebewijs. Tevens is het dragen van een mondkapje verplicht.

Voor een rondleiding (13:00 en 15:00 uur) is inschrijven verplicht via femme@fortvanhoofddorp.nl.