Groei met ons mee!

Word nu lid

* Kortebaandraverij Hoofddorp gaat niet door

De overheid heeft op dinsdag 21 april besloten dat het verbod op het houden van evenementen wordt verlengd tot 1 september 2020. De maatregel, bedoeld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was al van kracht tot 1 juni. De verlenging raakt een ongelooflijke hoeveelheid shows en evenementen. De verlenging betekent ook, dat de Kortebaandraverij Hoofddorp, die gehouden zou worden op 13 juli geen doorgang kan vinden evenals het aan Hoofddorp toegekende Nederlands Kampioenschap Kortebaan.

Het bestuur van Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp betreurt dit ten zeerste en heeft nog een uiterste poging gedaan om de Kortebaandraverij te verzetten naar september of oktober. Echter, de veiligheidsregio Kennemerland, waar Haarlemmermeer deel van uitmaakt, heeft donderdag middag besloten vooralsnog géén medewerking te verlenen aan onze aanvraag om de Kortebaandraverij Hoofddorp te verzetten naar september of oktober omdat op dit moment niet bekend is aan welke eisen het evenement dan zal moeten voldoen. Om deze reden heeft het bestuur van Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp vandaag besloten de editie 2020 inclusief het NK af te gelasten.

Dit is een enorme tegenvaller voor alle liefhebbers van deze draf- en rensport, de pikeurs, de eigenaren en fokkers van paarden in de drafsport, de wedkantoren, onze sponsoren en alle vrijwilligers die samen met elkaar dit mooie evenement mogelijk maken.

Het belangrijkste op dit moment is de gezondheid van eenieder en het bestuur hoopt dat de aanvullende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de druk op de zorg te beperken snel hun vruchten af mogen werpen.

Het bestuur ziet er naar uit de vele liefhebbers volgend jaar weer in goede gezondheid te mogen begroeten op de Kortebaandraverij Hoofddorp op 10 juli 2021.