Groei met ons mee!

Word nu lid

Martine Goulmy winnaar Guts Award 2020

Martine Goulmy is donderdagmiddag 1 oktober uitgeroepen tot winnaar van The Guts Award 2020. Martine mag zichzelf het komende jaar de vrouw met de meeste GUTS van Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek noemen. De fotografe uit Nieuw-Vennep kreeg de award uitgereikt uit handen van wethouder Marja Ruigrok van gemeente Haarlemmermeer. 

Vanwege de coronamaatregelen vond deze lustrumeditie van The Guts Award grotendeels online plaats. Zo werden keynotes, video’s van de genomineerden en toelichtingen van de jury via livestreams getoond. De presentatie was dit jaar in handen van cabaretier, ondernemer en muzikaal talent Barbara Breedijk. 

Stemmen 
De lustrumeditie stond wederom in het teken van vrouwen met lef. Gedurende de maand september is er volop gestemd op de 15 genomineerde vrouwen. Tijdens de livestream, die uitgezonden werd via Facebook, is de top drie bekendgemaakt, namelijk; Martine Goulmy, Dorien Hulsebosch en Annelies Osinga. Met een laatste pitch van 1 minuut mochten deze drie vrouwen de jury één voor één proberen overtuigen. De vakjury, bestaande uit wethouder Marja Ruigrok, ondernemer Iñez van Boxtel en voorzitter VVE Businesspark Nieuw-Vennep Zuid – Thomas Hendriksen, koos uiteindelijk Goulmy als winnaar. 

Lustrumeditie  
Het was de vijfde keer dat de uitreiking van de Guts Award plaatsvond. Net als vorig jaar konden alleen vrouwen worden voorgedragen voor de prijs. Martine Goulmy, die door de jury geprezen werd voor haar uitzonderlijke betrokkenheid, was overweldigd: “Ik ben ondersteboven en dat dit totaal niet verwacht, maar hoopte het natuurlijk wel. De concurrentie was groot, iedereen had de ‘guts’, dus dat maakte alles nog spannender. Het was dit jaar wel iets anders met die livestream. Pitchen is sowieso spannend, en nu voor de camera helemaal.”  

Door de coronamaatregelen werd de Guts Award in een andere vorm georganiseerd dan de voorgaande jaren. “Het was mooi opgelost zo”, aldus Martine. “Beter zo dan dat het helemaal niet doorgaat.”  

Beperkingen 
Het evenement, een initiatief van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid en Gemeente Haarlemmermeer, heeft ook dit jaar veel ondernemers uit de regio aangetrokken. Thomas Hendriksen, voorzitter VvE Businesspark Nieuw-Vennep Zuid: “Ondanks alle beperkingen zijn wij ontzettend trots dat we dit jaar toch een dergelijk evenement neer hebben kunnen zetten. Wij zijn ontzettend blij met het enthousiasme van alle deelnemers en hopen volgend jaar weer een normale editie neer te kunnen zetten in een mega volle zaal!”