Groei met ons mee!

Word nu lid

Ondernemersprijs 2020

Ondernemersprijs in moeilijke tijden

Ondernemerschap is een belangrijke pijler in onze gemeente. En op dit moment -en de maanden die nog gaan komen- zal het ondernemerschap in moeilijke tijden zijn. In de ene branche zal het zwaarder zijn dan in de andere. Is het dan gepast om een Ondernemersprijs en een gala te organiseren?
Wethouder Marja Ruigrok heeft met de leden van de jury en de sponsoren van gedachten gewisseld en men is tot de conclusie gekomen dat juist in deze tijd wij elkaar moeten steunen en elkaar moeten opzoeken als dat weer kan. Daarom wil de gemeente een sterk aangepaste versie van de Ondernemersprijs en het gala op 11 december wel door laten gaan.

Andere invalshoek jury
“Het gaat ons juist om de steun die we bij elkaar vinden, om de lokale betrokkenheid”, aldus de wethouder. “De jury kijkt dit jaar dan ook met name naar ondernemers die juist tijdens de crisis de typische ondernemerszin van onze gemeente hebben laten zien. Bijvoorbeeld door creatief te zijn, door op een bijzondere manier samen te werken of een draai te geven aan het verdienmodel van hun bedrijf. Kortom, ondernemers die als inspiratie voor anderen kunnen dienen.”

Hoe doet u mee?
Wilt u in aanmerking komen voor de prijs ‘Ondernemer van het Jaar’, vul dan de vragenlijst in die u via het emailadres info@meerbusiness.nl aanvraagt. Ook ondernemers die het zwaar hebben gehad, maar toch een goede weg hebben gevonden kunnen meedoen. Vervolgens motiveert u waarom uw bedrijf voor de prijs in aanmerking komt en stuurt u de ingevulde vragenlijst voor 18 september 17.00 uur op naar het emailadres info@meerbusiness.nl. Alleen ondernemers en bedrijven met vijf of meer medewerkers die gevestigd zijn in Haarlemmermeer kunnen meedoen.

Selectieprocedure
Er worden door de jury verschillende ondernemers of bedrijven geselecteerd. Deze genomineerden wordt gevraagd om zich in maximaal anderhalf uur tijd – in hun eigen bedrijf – te presenteren aan de juryleden op 25 september. De vorm van presentatie is geheel vrij, een rondleiding kan bijvoorbeeld ook, als de eerdergenoemde invalshoeken maar onderdeel van de presentatie zijn.

De jury bestaat uit:

 • Marja Ruigrok, wethouder Economie & Innovatie en juryvoorzitter

 • Dick Hulsebosch, voorzitter Haarlemmermeers Ondernemers Platform & plaatsvervangend voorzitter jury

 • Susan van Os, Gopisingh Van Os Notarissen

 • Mieke Millenaar, directeur/eigenaar Millenaar Adviesgroep

 • Christian Hartsuiker, advocaat en bestuurder SWDV advocaten

 • Lex Vonk, directeur AM match

 • Camiel Lokkerbol, partner bij JAN© Accountants & Belastingadviseurs B.V.

 • Ard van Berkel, manager Grootzakelijk bij RABObank Regio Schiphol

 • Paul van den Brink, directeur Master Totaalinrichting B.V. en winnaar in 2014

 • Angeline Kierkels, directeur De Meerlanden N.V.

  De uiteindelijke winnaars worden tijdens het gala van MeerBusiness bekendgemaakt en krijgen uit handen van Marianne Schuurmans, de burgemeester van Haarlemmermeer hun prijs uitgereikt.

  De initiatiefnemers van de Ondernemersprijs Haarlemmermeer zijn: de Rabobank Regio Schiphol, JAN© Accountants & Belastingadviseurs, MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer.